Vedran KorušićRođen sam 1981. u Zagrebu. Završio sam dvije psihoterapijske edukacije i zadnjih desetak godina radim s pojedincima i grupama. Od 2016. radim profesionalnu edukaciju za stručnjake kao edukator i supervizor iz psihodramske psihoterapije i dječje integrativne psihoterapije. Uz psihoterapijsku i edukativnu djelatnost, držim savjetovanja, radionice i treninge osobnog i grupnog razvoja. Nositelj sam Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP).

Moja edukacija započela je 2005. godine kada sam se uključio u petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta Instituta za psihodramu prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a i FEPTO-a.

Nakon toga završavam četverogodišnju edukaciju za dječjeg integrativnog psihoterapeuta pri Udruženju za dječiju integrativnu psihoterapiju.

U edukaciji sam za tjelesnog psihoterapeuta u školi tjelesne psihoterapije TepSyntesis prema WCBP – EABP – USABP standardima koja kombinira Radix metodu Charles Kelley-a (direktnog učenika Wilhelma Reicha), psihodinamsku dubinsku psihoterapiju i transpersonalnu psihoterapiju.

U edukaciji sam za TSI međunarodni certifikat na području iz iskustvene traumaterapije.

2010. godine zajedno s nekoliko kolega osnivam stručnu udrugu Centar za psihodramu s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj. Postajem predsjednik Centra za psihodramu i sudjelujem u organizaciji nekoliko psihoterapijskih edukacija.

2018. završavam edukaciju za edukatora iz dječje integrativne psihoterapije.

Osnivač sam i jedan od urednika Double – dvojezičnog međunarodnog stručnog časopisa za psihodramu, sociodramu i sociometriju.

Imam veliko iskustvo u organiziciji međunarodnih događanja, radionica, konferencija i kongresa, te vođenju udruga.

U slobodno vrijeme bavim se pisanjem, web dizajnom i fotografijom. Urednik sam i administrator nekoliko web stranica, među kojima su www.savez-spuh.hr i www.centar-psihodrama.hr. Tajnik sam fotografske udruge Creatus, izdavača internacionalnog fotografskog časopisa BLUR magazine.

Volim putovanja. Tijekom jednog putovanja, zaljubio sam se u Nepal. Vodim Nepal Putovanja – stranicu koja nudi specijalizirana putovanja u Nepal, Tibet i Butan kao službeni predstavnik agencije Nepal Hiking Pvt. koju vode moji prijatelji iz  Kathamandua.

 

ZAPOSLENJE

 • Memento Centar j.d.o.o. za savjetovanje

OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE

ČLANSTVO I FUNKCIJE U STRUČNIM DRUŠTVIMA

NASTAVNA AKTIVNOST

 • nositelj kolegija Etika u službenom programu edukacije iz područja propedeutike psihoterapije u Republici Hrvatskoj na Bernays Akademiji
 • sudjeluje u izvođenju kolegija Psihodrama i sociodrama – od psihe do društva na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci 2015./2016.
 • sudjeluje kao gost predavač na diplomskom sveučilišnom studiju psihologije na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta pod nazivom Psihodrama na predmetu Psihoterapijski smjerovi 2017.
 • sudjeluje kao gost predavač na diplomskom sveučilišnom studiju psihologije na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta pod nazivom Psihodrama na predmetu Psihoterapijski smjerovi 2018.

SUDJELOVANJE NA STRUČNIM SKUPOVIMA, KONFERENCIJAMA, KONGRESIMA

 • Jurić, Ivana; Korušić, Vedran. Integrating Child Psychodrama and Winnicott Squiggle Technique. International Conference for Psychodrama with Children and Youth Budapest. 2018.
 • Kolić Antolović, NIkolina; Korušić, Vedran. Psihodrama u radu s adolescentima u Odgojnom zavodu u Turopolju. 5. kongres socijalnih pedagoga „Praksa – Empirija – Teorija“. Sveti Martin 2018.
 • Korušić, Vedran. How to create a better world – sociodramatic perspective. 4th International Expressive Arts Therapy & Coaching Conference. Zagreb 2018.

OSTALE ZNAČAJNE AKTIVNOSTI

 • Član programsko-organizacijskog odbora konferencije Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske 2011. Istine o psihoterapiji
 • Član programsko-organizacijskog odbora konferencije Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske 2013. Nijanse psihoterapije
 • Član organizacijskog odbora kongresa Europske asocijacije za psihoterapiju Autonomija i osjećaj pripadnosti u Zagrebu 2016.
 • Član edukacijsko-programskog tima International Spring Academy (ISA), 2011. –
 • Vanjski suradnik Ministarstva pravosuđa na programu psihodramskih radionica u Odgojnom zavodu u Turopolju, 2013. – 2015.
 • Osnivač i jedan od urednika Double – dvojezičnog međunarodnog stručnog časopisa za psihodramu, sociodramu i sociometriju.
 • Jedan od osnivača i predsjednik Centra za psihodramu, 2010. – 2016., 2018. –
 • Planiranje i implementacija edukacijskih i kreativnih radionica pri Centru za edukaciju i savjetovanje Sunce

KONTAKT